Как може да направите този сайт още по-полезен

Мисля, че този сайт постигна целта си – да служи като място, чрез което да си обменяме задачи по информатика и идеи за техните решения. Ето какво може да го направи още по-полезен:

  1. Публикувайте вие задача, която ви се стори интересна, ако попаднете на такава – тя може да е интересна и за някой друг. Така може да споделите ваше решение, с което се гордеете, или да видите дали някой друг може да предложи интересно такова.
  2. Коментирайте (добронамерено) решенията на другите участници – това е полезно първо за вас, защото ви учи на работа в екип и на умения за по-добро комуникиране, полезно е за другите, защото като видят как да подобрят програмата си те по-бързо ще напредват, и е полезно за всички – защото заедно ще бъдете по-знаещи и по-можещи.
  3. Подобрете решение от друг човек – не е нужно да започвате винаги от нулата. Ако вече има решение, което смятате, че може да се подобри – публикувайте вашата версия и напишете защо тя е по-оптимална. Отново от това печели и автора на оригиналния вариант, и всички останали посетители на сайта – защото виждат нови решения и идеи. И защото има общуване.
  4. Коментирайте и обяснявайте програмите си (но не прекалено и не очевидни неща) – това ви създава навици, които ще са ви полезни след време, и помага на другите да вникнат по-добре в идеите и програмата ви.
  5. Споделете полезни ресурси по темата, ако попаднете на такива в Интернет. Отново печелят всички – и вие, защото утре някой друг ще сподели нещо, полезно и за вас.

За целта направих всички потребители с над 10 решения автори, така че да могат да публикуват и свои задачи, а тези с над 20 решения – и редактори – за да могат да редактират и чуждите публикации, ако се наложи уточняване, например. Ако съм пропуснал някой или забравя да го добавя (или ако има желание и той да публикува задачи) – да се обади :-) Или да ми пише като коментар под тази новина.

Какво мислите за предложенията ми? Надявам се да са за добро…

Публикувано в 10а, 10в, 11а, 11в. Постоянна връзка.

Вашият коментар